Navigace

  • Aktuálně ze školy. Třídní schůzky.

    Aktuálně ze školy. Třídní schůzky.

    31. 10. 2021

    Vážení rodiče, 

    obecný trend rostoucího počtu pozitivně testovaných osob na Covid 19 se bohužel nevyhnul ani naší škole. Od poloviny října přibývalo tříd, kterým byla postupně nařizována karanténa z důvodu kontaktu s pozitivní osobou.

    Karanténní opatření se dotklo dvanácti tříd. Třídy II. A a VII. A byly ještě posouzeny podle původních pravidel hygieny a do školy se tedy vrací po 14 dnech bez testu. Ve třídě IV.C bude ještě ve dnech 1. -  3. 11. 2021 probíhat distanční výuka v MS Teams. 

    Ostatní dotčené třídy se k 1. 11. 2021 mohou díky karanténě zkrácené na jeden týden vrátit k prezenční výuce do školy. Podmínkou je však negativní PCR test! Ten je třeba doložit s nástupem do školy třídním učitelům (poslat či odevzdat ve škole). Pokud dítě test neabsolvovalo, trvá jeho karanténa ještě o týden déle.

    Dokládání negativních testů se samozřejmě netýká žáků ze tříd, které nyní v karanténě nebyly. Stejně tak jako žáků očkovaných, které ani hygiena nekontaktovala.

    Provedené testy u řady žáků v karanténě skutečně prokázaly nákazu. Nepodceňujme proto žádné příznaky onemocnění a braňme společně dalšímu šíření nemoci v naší škole. Děkujeme všem za zodpovědný přístup a spolupráci.

    TŘÍDNÍ SCHŮZKY naplánované na čtvrtek 4. 11. 2021 proběhnou vzhledem k aktuální situaci formou konzultačního odpoledne od 15.30 do 19.30 hod. Třídní učitelé zašlou v následujících dnech rodičům zprávu s obecnými informacemi na EduPage. V systému se pak v nabídce Komunikace -> Konzultační hodiny můžete přihlásit na konkrétní čas k jednotlivým vyučujícím. V případě zájmu tak prosím učiňte do 12.00 hod. v den konání konzultačního odpoledne (4. 11.) 

    Prezenčně proběhne setkání třídních důvěrníků. Zástupci tříd jsou srdečně zváni na 4. 11. 2021 v 17 hodin.

    Sledujte prosím nadále informace ze školy. Situace se mění velmi rychle. 

     

    S přáním pevného zdraví

    vedení ZŠ Jakutská

     

    Videonávod - Jak vytvořit konzultace a jak se na ně přihlásit
    (Pro rodiče od času 1:05) 


     

  • ŘEDITELSKÉ VOLNO 25. a 26. 10. 2021

    ŘEDITELSKÉ VOLNO 25. a 26. 10. 2021

    Následují PODZIMNÍ PRÁZDNINY 27. -  29. 10. 2021

    Ředitelka školy vyhlašuje ve dnech 25. 10. a 26. 10. 2021 ŘEDITELSKÉ VOLNO z důvodu rychle se množících případů výskytu Covid-19 mezi žáky i pedagogy naší školy. 

    Škola tak reaguje na aktuální stav, kdy dnes, tedy v pátek 22. 10. 2021, bylo oznámeno několik případů napříč školou. Informace o konkrétních rizikových kontaktech a opatřeních hygieny budou následovat.

    Tímto žádáme, aby rodiče hlásili pozitivní testy žáků nejen třídním učitelům, ale vždy také vedení školy na EduPage (Sylva Taufmannová, Zdeněk Hyan, Pavel Mácha) nebo na info@zsjakutska.cz.

    Sledujte prosím pravidelně web školy a zprávy. 

    Děkujeme za spolupráci

    Vedení ZŠ Jakutská

  • Psychohygiena do škol - online webinář

    Psychohygiena do škol - online webinář

    Datum konání: 11. října 2021 v 17 hodin

    Vážení rodiče, příznivci škol a MAP II,

    srdečně Vás zveme na webinář, jehož cílem je vzájemné sdílení našich a Vašich zkušeností.Obsahem setkání je seznámení, jak pracovat doma a nastavovat pracovní návyky, dále co je třeba k úspěšnému zvládnutí trivia, co je možné využívat za podporu a nepanikařit, když se hned nedaří. Setkání ocení nejen rodiče dětí v první třídě, ale všech na 1. st. ZŠ a dětí, které dochází do mateřské školy a půjdou v příštím školním roce do školy základní.

    Přihlášky s Vaším celým jménem a příjmením, e-mailovou adresou, názvem školy, kde se Vaše dítě vzdělává, zasílejte do 7. 10. 2021 na adresu michala.haubertova@praha10.cz

    a vyčkejte potvrzení účasti a zaslání odkazu pro přihlášení. 

    Těšíme se na setkání. RT MAP II

    Mgr. Bc. Jana Vinterová

    vedoucí Odboru školství



    Místní akční plán rozvoje vzdělávání II na území MČ Praha 10, CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0011050 Příjemce dotace - Městská část Praha 10, Vršovická 68, 101 38 Praha 10, www.praha10.cz


    POZVÁNKA KE STAŽENÍ.pdf

  • ŘEDITELSKÉ VOLNO

    ŘEDITELSKÉ VOLNO

    27. 9. a 8. 10. 2021

    Vážení rodiče,

    ředitelka školy z provozních a organizačních důvodů vyhlašuje ve dnech 27. září 2021 (pondělí před státním svátkem) a následně v pátek 8. října 2021 (volby do PS PČR) ŘEDITELSKÉ VOLNO. V provozu nebude ani školní družina.

    Děkujeme za pochopení.

    Vedení ZŠ

     

  • Příměstský tábor na Jakutské se vydařil

    Příměstský tábor na Jakutské se vydařil

    Autor: Marek Brychta

    Poslední červencový týden se na naší škole uskutečnil první ročník Všesportovního příměstského tábora pro žáky prvního stupně. Děti si za celý týden vyzkoušely různé typy sportů a pohybových aktivit. Mimo areál naší školy jsme také využili blízkou Gutovku, kde si děti v úterý zahrály minigolf a ve čtvrtek využily beachvolejbalové kurty. Ve středu se pak konal celodenní turistický výlet na zámek Konopiště, doplněný o různé pohybové hry a aktivity.

    Poslední páteční den čekal všechny závěrečný desetiboj složený z různých pohybových a dovednostních aktivit. Děti soupeřily v disciplínách složených z atletiky, volejbalu, fotbalu, florbalu a basketbalu.

    Odměnou za úspěšně zvládnutý desetiboj byla pamětní medaile a další ceny včetně táborového trička.

  • Návraty ze zahraničí do ČR

    Návraty ze zahraničí do ČR

    Vracíte se ze zahraničí? Absolvujete odloženou dovolenou? Věnujte prosím pozornost následujícímu sdělení.

    Aktualizováno: 3. 9. 2021 - Změna: Děti ve věku 6 až 12 let mohou zkrátit samoizolaci PCR testem ihned po příjezdu do ČR

    Upozorňujeme tímto, že na základě Ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR ze dne 8. 7. 2021 platí příslušné povinnosti pro školy, respektive pro žáky či jejich zákonné zástupce při návratu ze zahraničí. 


    Platí povinnost informovat školu v případě cesty žáka do zahraničí a je třeba splnit podmínky podle rizikovosti země, z níž se vrací do ČR. 

    Při návratu ze zemí s vysokým, velmi vysokým nebo extrémním rizikem nákazy Covid-19 jsou rodiče povinni své děti podrobit RT-PCR testu nejdříve 5. den (resp. 10. den u zemí extrémního rizika nákazy), nejpozději však 14. den. Do stanovení výsledku je třeba setrvat v domácí samoizolaci. Do školy žák nastupuje, když doloží negativní výsledek testu. 

    V případě zemí s nízkým nebo středním rizikem („zelené a oranžové“ země) může žák nastoupit ihned po návratu do ČR, pokud má negativní výsledek testu antigenního (ne starší 48 hodin) nebo PCR (ne starší 72 hodin). Pokud na výsledek teprve čeká, nosí zatím ve škole respirátor.

    Povinnost se nevztahuje na osoby očkované nebo po prodělané nemoci Covid-19 ve lhůtě 180 dní. U dětí ve věku 6 až 12 let, které nemohou být ještě očkovány, se přistoupilo k možnosti ukončit povinnou samoizolaci negativním výsledkem PCR testu provedeného  na území ČR. Rodiče tak mohou dítě již před cestou např. z dovolené  objednat dítě na PCR test ihned po příjezdu a doba povinné samoizolace tak může činit jen několik hodin s ohledem na délku vyhodnocení výsledku testu.1

    Stanovení podmínek pro vstup do ČR od1. 9. 2021

    Zde najdete všechny podrobnosti.
    Aktuální doporučení a varování MZV ČR - MAPA ZEMÍ DLE RIZIKA

    Děkujeme za spolupráci!

     

  • Školní sbírka pro Klokánek

    Školní sbírka pro Klokánek

    Akci organizuje tradičně žákovský parlament 1. stupně. Akce probíhá od září do října 2021.

    Žáci mohou své dary nosit do třídy II. B vedle sborovny v 1. patře (p. uč. Kočková), rodiče je případně mohou nechat na recepci.

    Děkujeme všem štědrým dárcům!

    ZDE loňský děkovný certifikát

     

  • Informace k zahájení školního roku 2021/2022

    Informace k zahájení školního roku 2021/2022

    Publikováno: 23. 8. 2021

    Aktualizováno 30. 8. 2021 - Info: Školní družina v provozu již od 1. 9. 2021 od 6.30 hod.

    Vážení rodiče, milí žáci,

    vítáme vás zpět v naší škole a přejeme všem hodně úspěchů. Pevně věříme, že při dodržení příslušných pravidel proběhne letošní školní rok bez uzavírání a zásadních omezení. Předem moc děkujeme za spolupráci a pochopení.

    Vedení ZŠ

     

    Školní rok začíná ve středu 1. září 2021. Žáci 2. - 9. ročníku přicházejí v 7.40 hod., nově přijatí žáci v 7.30 hod., kde si je na recepci převezmou třídní učitelé. První den proběhne pouze 1. hodina, konec je tedy v 8.45 hod.

    ŠKOLNÍ DRUŽINA MÁ V PROVOZU RANNÍ ODDĚLENÍ JIŽ OD 1. 9. 2021 OD 6.30 HOD.

    V čtvrtek 2. 9. a v pátek 3. 9. 2021 je doba vyučování na 1. stupni stanovena od 8.00 do 11.30 hod (4. - 5. roč.) / 11.40 (2. - 3. ročník). Žáci 2. stupně mají dobu vyučování od 8.30 do 12.05 (6. - 7. ročník) / 12.20 (8. - 9. ročník)

    Od pondělí 6. 9. 2021 probíhá výuka podle rozvrhu hodin, který bude zveřejněn před začátkem školního roku.

    Informace k nástupu žáků 1. ročníku a organizaci prvních dní najdete ZDE

    Ve třídách VI. A, VI. B (nástup na 2. stupeň) a třídách IV. B a IV. C (noví třídní učitelé) se plánují na čtvrtek 2. 9. 2021 od 17 hodin třídní schůzky.

     

    Protiepidemická opatření:

    Ve společných prostorech je povinná rouška (pro dospělé respirátor), ve třídě nikoliv. Používáme dezinfekci na ruce, pravidelně se větrá a uklízí. Do školy nesmí vstoupit osoba s příznaky infekčního či respiračního onemocnění. V případě chronických a alergických problémů je třeba dodat potvrzení od lékaře.

    Proběhne screeningové otestování žáků ve dnech 1. 9., 6. 9. a 9. 9. 2021. Školám budou distribuovány neinvazivní antigenní testy pro samoodběr Genrui BioTech. Princip je stejný, jako u testů, které jsme již používali. Pokud žák nebude přítomen v době testování, počká na recepci a provede si test pod dohledem pověřené osoby bezprostředně po svém příchodu do školy.

    VIDEOMANUÁL ZDE

    V případě pozitivního testu je žák izolován a škola informuje zákonné zástupce o nutnosti vyzvednutí dítěte, kontaktování praktického lékaře a absolvování ověřovacího RT-PCR testu. Výsledek je nutné bezodkladně sdělit škole.

    Testovat se nemusí žáci, kteří:

    • prodělali Covid-19 a od pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
    • mají certifikát o ukončeném očkování (14 dní po druhé dávce)
    • absolvovali nejdéle před 7 dny RT-PCR test nebo nejdéle před 72 hodinami POC test na certifikovaném odběrovém místě

    V těchto případech žádáme o dodání potvrzení či kopie certifikátu nejlépe na e-mail   covid@zsjakutska.cz

    Pokud se žák screeningovému testování nepodrobí a nesplňuje uvedené podmínky, bude se moci prezenční výuky účastnit, ale za podmínek nastavených mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví:

    • povinnost nosit ochranu dýchacích cest po celou dobu pobytu ve škole i v družině
    • nesmí cvičit ve vnitřních prostorech
    • převléká se s odstupem od ostatních osob a nesmí použít sprchy
    • nesmí zpívat
    • používá určené WC
    • v době konzumace potravin a nápojů dodržuje od ostatních osob odstup
    • při neakceptování těchto pravidel se vzdělává žák doma za obdobných pravidel jako v případě nemoci

     

    Pro otestované žáky zatím není ohlášeno omezování zpěvu, tělesné výchovy, výjezdů či kroužků. Předpokládáme, že obvykle se začátkem října budou zahájeny kroužky a také plavecký výcvik ve 3. ročníku a náhradou také ve 4. ročníku. Doporučeny nejsou pouze hromadné akce s mísením tříd a vstupem veřejnosti.


    Plné znění doporučení MŠMT k provozu škol najdete na následujícím odkazu:

    https://www.edu.cz/wp-content/uploads/2021/08/MSMT_Manual-k-provozu-skol-a-testovani.pdf

     

     

     

    Mohlo by vás také zajímat:

    Školní rok 2021/22 - organizace, prázdniny, plán tříd, přehled vyučujících, kroužky

  • Závěr školního roku - organizace

    Závěr školního roku - organizace

    Vážení rodiče, milí žáci,

     

    od čtvrtka 24. 6. 2021 bude vyučování probíhat ve zkráceném režimu, bez nultých a odpoledních hodin.

    Třídní učitelé se budou věnovat třídnickým záležitostem, případně mimoškolním aktivitám.

    Ukončení vyučování je rozfázováno následovně:

    1. ročník  – 11.20 h.

    2. ročník – 11.40 h.

    3. ročník  – 12.00 h.

    4.- 5. ročník - 12.20 h.

    6.- 7. ročník – 12.40 h.

    8.- 9. ročník – 13.00 h.

    Družina funguje beze změny.

     

    V den vysvědčení ve středu 30. 6. 2021 se končí po 1. vyučovací hodině, tedy v 8.45 hod.

     

    Vedení ZŠ Jakutská

     

     

  • Příměstské tábory, doučovací kempy

    Příměstské tábory, doučovací kempy

    ZDARMA 

     

    Vážení rodiče,

    předáváme informaci o nabídce doučovacích kempů, které se uskuteční za finanční podpory MŠMT a pro žáky jsou ZDARMA. Kempy si kladou za cíl usnadnění návratu do školy po dlouhém období distanční výuky. Programy zahrnují především objevování, bádání, pohyb a učení hrou. 

     

    LETNÍ DOUČOVACÍ KEMP SCHOOLJOY

    Školou, kde se děti budou scházet, je ZŠ Břečťanová.

    Více informací na https://www.sportjoy.cz/cz/schooljoy  

     

    PŘÍMĚSTSKÝ LETNÍ TÁBOR NOVÁ ŠKOLA na ZŠ Brigádníků

    Doučovací tábor je zaměřen hlavně na žáky, kteří měli obtíže při dostanční výuce, žáci s odlišným mateřským jazykem apod. 

    Prihlaska_na_primestsky_letni_tabor_Nova_skola.docx

    Kontaktní osoba p. Kožíšková: koziskova@zsbrigadniku.cz

     

    LETNÍ KEMPY AIRFORCE

    Letní kempy 2021 airforce - příměstské tábory, letní tábor (zsprodeti.cz)

     

  • Provoz školy od 17. 5. 2021

    Provoz školy od 17. 5. 2021

    Zveřejněno 14. 5. 2021 (Aktualizováno 21. 5. 2021)

    ROTAČNÍ SYSTÉM VÝUKY KONČÍ. VŠICHNI ŽÁCI SE OD 17. KVĚTNA 2021 VZDĚLÁVAJÍ PREZENČNĚ. HOMOGENITA SKUPIN UŽ NEBUDE POŽADOVÁNA.

    VSTUP DO ŠKOLY - hygienická opatření a fázování nástupu

    Osoby s příznaky infekčního onemocnění nemohou do školy vstoupit! Všichni jsou povinni vstupovat s chirurgickou roušku nebo respirátorem dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95 / ČSN EN 14683+AC).

    Nástupy tříd 1. stupně: 7.40 hod.

    Nástupy tříd 2. stupně: 7.50 hod.

    Při prvním vstupu je třeba se otestovat (zpravidla v pondělí). 

     

    ROZVRH HODIN

    Byl zveřejněn nový rozvrh hodin platný od 17. 5. 2021. Prohlédnout si ho můžete už nyní překliknutím na další verzi (viz obrázek). S ohledem na opatření ve školní jídelně jsou upraveny konkrétní časy konce vyučování v jednotlivých třídách (viz tabulka). Žáci, kteří se nestravují v jídelně a nechodí do družiny, v uvedené časy mohou odcházet domů. Vyučování pro ně končí. Pokud třída na jídelnu čeká déle, než je obvyklý čas ukončení vyučování, stravují se žáci společně s družinovými spolužáky.

    Rozvrh hodin ZDE

     

    PŘEHLED KE STAŽENÍ (.docx)

     

    TESTOVÁNÍ ŽÁKŮ

    Preventivní antigenní test se provádí jednou týdně u žáků 1. i 2. stupně (standardně v pondělí). Výuky se mohou účastnit pouze žáci s negativním výsledkem testu. Test je neinvazivní (v přední části nosní dutiny), je samoodběrový, aktuálně typ Singclean, dále obdobný Sejoy. Nebude-li žák přítomen v den termínu testování, provede se v den jeho příchodu do školy. Při nástupu mimo pondělí je nutno předem informovat třídního učitele, aby se zajistilo otestování. Žák čeká na recepci školy a do třídy vchází až po otestování.

    Bližší informace a instruktážní videa jsou k dispozici na informačním webu: https://testovani.edu.cz/jak-na-to-ve-skole 

    Upozorňujeme, že oproti původním plánům škola nevydává potvrzení o negativním výsledku pro potřeby volnočasových aktivit. Stačí čestné prohlášení zákonných zástupců.

    Blíže zde https://covid.gov.cz/situace/volny-cas/detske-krouzky-volny-cas

     

    Netestují se žáci, kteří:

    a) prodělali COVID-19 a od prokázání neuplynulo více než 180 dní (prodlouženo z 90 dní). Nutno doložit potvrzením! (zasílejte co nejdříve sken na info@zsjakutska.cz, případně předejte osobně při příchodu do školy)

    b) doloží negativní výsledek POC antigenního nebo RT-PCR testu mladšího 48 hodin ze zdravotnického zařízení (Osobně třídním učitelům nebo na info@zsjakutska.cz)

    c) jsou naočkovaní a uplynulo nejméně 14 dní od 2. dávky

    d) přicházejí pouze na individuální konzultaci

     

    Postup v případě pozitivního antigenního testu:

    Povinnost školy: Kontaktovat zákonného zástupce žáka. Vystavit potvrzení o pozitivním výsledku s uvedením dne a času provedení testu. Izolovat žáka, který nemůže sám opustit školu a zajistit dohled (dle § 7 zákona č. 258/2000 Sb.)

    Povinnost žáka: Opustit samostatně školu (se souhlasem - formulář ke stažení ZDE pdf také na recepci školy). Pokud nemůže odejít, zůstat v izolační místnosti.

    Povinnost zákonného zástupce: Vyzvednout bez odkladu žáka nebo vyzvednutím pověřit jinou osobu, pokud škole nedodal souhlas s jeho samostatným opuštěním školy. Informovat praktického lékaře. Doložit škole neprodleně výsledek ověřovacího RT-PCR testu.

     

    TĚLESNÁ VÝCHOVA, aktivity venku

    Již od 3. 5. 2021 jsou povoleny sportovní aktivity konané venku. Platí přitom výjimka, kdy není třeba nosit ochranu dýchacích cest (tělocvik tedy bez roušky či respirátoru). Při nepřízni počasí jsou zařazeny náhradní aktivity uvnitř. Obdobně při vycházce nebo pobytu na školní zahradě při doržení odstupu 2 m není povinná ochrana nosu a úst.

     

    ŠKOLNÍ DRUŽINA

    V provozu bez omezení od 6.30 do 7.45 a od 11.40 do 17.30 hod. Homogenita není vyžadována.V pondělí je nástup do ranní družiny nejpozději v 7.20 hod. Žáci se testují před vstupem do družiny.

     

    KROUŽKY

    Nadále je doporučeno omezování kontaktů žáků smíšených skupin nad rámec výuky a družiny. Dále je povolen vstup třetích osob pouze ve vybraných nezbytných případech a skupiny jsou pro kroužky obecně limitovány v uzavřeném prostoru 3 osobami plus vedoucí. Vzhledem k těmto omezezním nebudou kroužky tedy nadále realizovány. Probíhat mohou školní aktivity typu "doučování" (Šablony EU, pedagogická intervence, předmět spec. pdg. péče apod.)

     

    ŠKOLNÍ JÍDELNA

    V běžném provozu s dodržením hygienických pravidel a rozestupů. Konec vyučování je proto u jednotlivých tříd mírně upraven. Jidelna_od_17.5.2021.docx

    (V případě dotazů ohledně stravování kontaktujte vedoucí školní jídelny: Irena Benešová tel. 774 450 026)

     

  • Informace k provozu od 3. 5. 2021

    Informace k provozu od 3. 5. 2021

    Od pondělí 3. 5. 2021 se postupně v rámci rotace začnou vracet do školy také třídy 2. stupně. * Žáci 1. stupně se testují už jen jednou týdně, žáci od 6. třídy zatím dvakrát týdně. * Ranní družina už kromě pondělí každý den od 7.00 hod. * Výdejní okénko jídelny nově od 13.30 do 14.00 hod.

     

    ROTAČNÍ SYSTÉM VÝUKY (střídání sudý/lichý/ týden - prezenčně/distančně)

    Sudý týden: třídy II. A, II. B, II. C, III. A, III. B, III. C, VI. A, VI. B, VII. B, VIII. A

    Lichý týden: třídy I. A, I. B, I. C, IV. A, IV. B, V. A, V. B, VII. A, VIII. B, IX. A, IX. B

    (Týden od 3. 5. 2021 je sudý)

     

    ROZVRH HODIN

    Úpravy jsou jen minimální. Konkrétní změny obdrží zprávou na EduPage třídy, kterých se budou úpravy týkat.

     

    VSTUP DO ŠKOLY - hygienická opatření a fázování nástupu

    Osoby s příznaky infekčního onemocnění nemohou do školy vstoupit! Všichni jsou povinni vstupovat s chirurgickou roušku nebo respirátorem dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95 / ČSN EN 14683+AC).

    Sudý týden:

    Hlavní vchod – v pondělí si žáky vyzvedává třídní učitel
    7:40 – II. A, II. B, II. C
    7:50 – III. A, III. B, III. C

    Vchod z Volyňské ulice – v pondělí a ve čtvrtek si žáky vyzvedává vyučující 1. vyučovací hodiny
    7:40 – VI. A, VI. B,
    7:50 – VII. B, VIII. A

    Lichý týden:

    Hlavní vchod – v pondělí si žáky vyzvedává třídní učitel
    7:40 – I. A, I. B, I. C
    7:50 – IV. A, IV. B

    8:00 - IX. A, IX. B

     

    Vchod z Volyňské ulice – v pondělí (a 2. st. i ve čtvrtek) si žáky vyzvedává vyučující 1. vyučovací hodiny
    7:40 – V. A, V. B
    7:50 – VII. A, VIII. B

     

    TESTOVÁNÍ ŽÁKŮ

    Preventivní antigenní test se provádí nově už jen jednou týdně u žáků 1. stupně (standardně v pondělí). Žáci 2. stupně se testují dvakrát týdně, v první den přítomnosti ve škole a opět 2 – 3 dny poté (standardně tedy pondělí a čtvrtek). Výuky se mohou účastnit pouze žáci s negativním výsledkem testu. Test je neinvazivní (v přední části nosní dutiny), je samoodběrový, aktuálně typ Singclean. Nebude-li žák přítomen v den termínu testování, provede se v den jeho příchodu do školy. Při nástupu mimo testovací dny je nutno předem informovat třídního učitele, aby se zajistilo otestování.

    Před prvním testováním budou žáci poučeni, na správný odběr dohlížíme. Doporučujeme instruktážní video, které naleznete na informačním webu: https://testovani.edu.cz/jak-na-to-ve-skole 

    Netestují se žáci, kteří:

    a) prodělali COVID-19 a od prokázání neuplynulo více než 90 dní. Nutno doložit potvrzením! (zasílejte co nejdříve sken na info@zsjakutska.cz, případně předejte osobně při příchodu do školy)

    b) doloží negativní výsledek POC antigenního nebo RT-PCR testu mladšího 48 hodin ze zdravotnického zařízení (Osobně třídním učitelům nebo na info@zsjakutska.cz)

    c) jsou naočkovaní a uplynulo nejméně 14 dní od 2. dávky

    d) přicházejí pouze na individuální konzultaci

    Pozitivní výsledek antigenního testu v pondělí

    Povinnost školy: Kontaktovat zákonného zástupce žáka. Vystavit potvrzení o pozitivním výsledku s uvedením dne a času provedení testu. Izolovat žáka, který nemůže sám opustit školu a zajistit dohled (dle § 7 zákona č. 258/2000 Sb.)

    Povinnost žáka: Opustit samostatně školu (se souhlasem - formulář ke stažení ZDE pdf také na recepci školy). Pokud nemůže odejít, zůstat v izolační místnosti.

    Povinnost zákonného zástupce: Vyzvednout bez odkladu žáka nebo vyzvednutím pověřit jinou osobu. Informovat praktického lékaře. Doložit škole neprodleně výsledek ověřovacího RT-PCR testu.

    Pozitivní výsledek antigenního testu u žáka třídy či vyučujícího ve třídě ve čtvrtek (pokud byl předchozí dva dny přítomen) - týká se 2. stupně

    Všichni žáci třídy musí opustit školu (se souhlasem samostatně nebo s vyzvednutím - škola informuje). Třída přechází na distanční výuku až do zjištění výsledku konfirmačního RT-PCR testu žáka s pozitivním výsledkem preventivního antigenního testu. V případě, že RT-PCR test bude také pozitivní, škola kontaktuje hygienu a ta nařizuje karanténu pro všechny účastníky.

    Žák (zákonný zástupce) odmítá testování

    Žák se v takovém případě nemůže osobně prezenční výuky účastnit. Na základě sdělení jeho rodičů je jeho absence automaticky omluvena. Přistupuje se k němu obdobně jako u nemocných žáků. Škola poskytuje přiměřenou podporu, nezajišťuje ale distanční výuku. 

     

    TĚLESNÁ VÝCHOVA

    Od 3. 5. 2021 jsou povoleny sportovní aktivity konané venku. Platí přitom výjimka, kdy není třeba nosit ochranu dýchacích cest (tělocvik tedy bez roušky či respirátoru). Zachována musí být ale homogenita skupin.

     

    ŠKOLNÍ DRUŽINA

    V provozu pro žáky v prezenční výuce od 7.00 do 17.00 hod. Skupiny zůstávají stejné jako ve výuce. V testovací den 1. stupně, tedy v pondělí ranní družina není v provozu! Ve čtvrtek už ranní družina opět funguje.

     

    OSOBNÍ PŘÍTOMNOST DĚTÍ VYBRANÝCH ZAMĚSTNANECKÝCH SKUPIN

    Dle opatření MZDR (čj. MZDR 14600/2021-1/MIN/KAN ze dne 6. 4. 2021) se umožňuje osobní přítomnost také žákům 1. stupně, kteří jsou v rotaci na distanční formě výuky, pokud jejich zákonní zástupci prokazatelně doloží (potvrzení od zaměstnavatele), že jsou zdravotníci, pedagogové, zaměstnanci bezpečnostních sborů, zaměstnanci orgánů ochrany veřejného zdraví, zaměstnanci uvedení v § 115 odst. 1 a další zaměstnanci v sociálních službách podle zákona č. 108/2006 Sb., zaměstnanci Úřadu práce ČR, zaměstnanci České správy sociálního zabezpečení a okresních správ sociálního zabezpečení, zaměstnanci Finanční správy ČR.

    Zájemce prosíme o kontaktování vedení školy, aby bylo možné vždy sestavit žákovskou skupinu a domluvit se na podrobnostech docházky. Žádat lze i kdykoliv v průběhu, podle aktuální potřeby rodičů.

     

    ŠKOLNÍ JÍDELNA

    Od 3. 5. 2021 jsou žáci tříd na prezenčním vyučování automaticky přihlášení ke stravování, žáci tříd na distančním vyučování odhlášení, proto si obědy v případě zájmu znovu včas objednejte, případně odhlaste. Výdej jídla do vhodných přinesených jídlonosičů nebo našich menu boxů pro žáky v distanční výuce bude od 3. 5. 2021 probíhat přes výdejní okýnko, které je umístěno v jídelně z ulice Volyňská v čase 13.30 až 14.00 hod. (V případě dotazů kontaktujte vedoucí školní jídelny: Irena Benešová tel. 774 450 026)

     

    OŠETŘOVNÉ

    Ve dnech, kdy je výuka ve škole umožněna, nelze ošetřovné nárokovat. Nadále ale trvá ve dnech, kdy je nařízena distanční výuka. Škola již nevydává potvrzení. Využívá se formulář s prohlášením zákonného zástupce. https://eportal.cssz.cz/web/portal/-/tiskopisy/zoppd-m

     

    POTVRZENÍ O NEGATIVNÍM TESTU

    Oproti původním plánům školy nebudou vydávat potvrzení pro účely amatérského sportu, využívání služeb apod. Skutečnost, že byl žák ve škole negativně testován nejdéle před 72 hodinami, dokládají zákonní zástupci formou čestného prohlášení.

  • Prázdninová družina

    Prázdninová družina

    Přihlášky do 9. 6. 2021 

    Vážení rodiče,

     

    upozorňujeme tímto na možnost přihlášení žáků 1. - 3. ročníku k prázdninovému provozu školní družiny.

    Provoz je na MČ Praha 10 určen následovně:

     

    12. až 23. července 2021 v ZŠ Jakutská

    26. července až 6. srpna 2021 v ZŠ Švehlova

     

    Cena je vždy 200 Kč za období 14 dnů.

    Přihlášky je nutno podat nejpozději do 9. 6. 2021.

    Další informace jsou uvedeny v přihláškách.

     

    Přihláška do ZŠ Jakutská ke stažení   docx     pdf

    Přihláška do ZŠ Švehlova ke stažení  docx     pdf

     

    ​​​​​​​Vedení ZŠ Jakutská

  • Pilotní testování PCR

    Pilotní testování PCR

    Ve 4. a 5. ročníku MČ Praha 10 plánuje dne 29. 4. 2021 30. 4. 2021 vyzkoušet alternativu k antigenním testům.

    Vážení rodiče,

    předáváme vám dopis pana místostarosty MgA. Kašpara. Na základě vašeho případného souhlasu proběhne jednorázově po povinném antigenním testu dobrovolný PCR test. Formulář jsme žákům 4. a 5. tříd rozdali. Prosíme o jeho navrácení ve středu 28. 4. 2021. Původní termín byl z provozních důvodů přesunut na pátek 30. 4. 2021. Děkujeme za pochopení.

    MČ Praha 10 děkuje za spolupráci.

    DOPIS MÍSTOSTAROSTY MČ Praha 10.pdf

  • Nové testy pro školy

    Doposud užívané Lepu testy nahrazují Singclean testy.

    Vážení rodiče,

    v další vlně distribuce testů pro školy jsou do celé ČR dodávány jednotně antigenní testy SINGCLEAN, kterými začneme testovat od pondělí 26. 4. 2021.

    Samotný odběr vzorku se nijak neliší od předchozího testu.

    Proces pouze vyžaduje manipulaci s roztokem a zkumavkou pro každého testovaného. Pedagogové pomohou (zvláště nejmladším žákům) s předchystáním prvních kroků (nachystání zkumavek s roztokem do stojánku).

    Leták s postupem najdete ZDE

    Videomanuál je k dispozici ZDE

    K žádným dalším změnám v organizaci rotační výuky oproti dříve zveřejněným informacím nedochází. 

    Děkujeme za spolupráci

    Vedení ZŠ Jakutská

  • Návrat žáků do školy a testování

    Návrat žáků do školy a testování

    Provoz od 12. 4. 2021. Nástupy tříd. Informace o testování žáků.

    ROTAČNÍ SYSTÉM VÝUKY (střídání lichý/sudý týden - prezenčně/distančně)

    Lichý týden - zahájení 12.- 16. 4. 2021: 1. ročník, 4. ročník, 5. ročník - celé kolektivy tříd

    Sudý týden - zahájení 19.- 23. 4. 2021: 2. ročník, 3. ročník - celé kolektivy tříd

     

    ŽÁCI 2. STUPNĚ

    Pokračují v distanční výuce. V případě úspěšné 1. fáze návratu žáků do školy by měl nastat i jejich návrat.

    Od 12. 4. 2021 bude možné organizovat ve škole konzultace do maximálního počtu 6 žáků (nutné testování). Určeny jsou žákům 9. tříd podle jejich potřeby vyhodnocené školou v předmětech potřebných pro přijímací zkoušky a dále žákům ohroženým školním neúspěchem.

     

    VSTUP DO ŠKOLY - hygienická opatření a fázování nástupu

    Osoby s příznaky infekčního onemocnění nemohou do školy vstoupit!

    Všichni jsou povinni vstupovat s chirurgickou roušku nebo respirátorem dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95 / ČSN EN 14683+AC).

    Vstupy žáků v pondělí a ve čtvrtek (lichý týden) - dny povinného testování. (Kolektivy si přebírají třídní učitelé.)
    7:40 – I. A, I. B vchodem u tělocvičny (vlevo od hlavního vchodu)
    7:40 – I. C hlavním vchodem
    7:40 - IV. A, IV. B vchodem z Volyňské ulice
    7:50 – V. A, V. B vchodem z Volyňské ulice

    Ostatní dny všechny třídy hlavním vchodem od 7.40 hod. (nebo od 7.00 hod. v případě ranní družiny)

    Vstupy žáků v pondělí a ve čtvrtek (sudý týden) - dny povinného testování. (Kolektivy si přebírají třídní učitelé.)
    7:30 - III. A, III. B hlavním vchodem
    7:40 – III. C hlavním vchodem
    7:40 – II. B, II. C vchodem u tělocvičny (vlevo od hlavního vchodu)

    7:45 – II. A hlavním vchodem

    Ostatní dny všechny třídy hlavním vchodem od 7.40 hod. (nebo od 7.00 hod. v případě ranní družiny)

     

    TESTOVÁNÍ ŽÁKŮ (LEPU test)

    Preventivní testování se ve školách provádí povinně od pondělí 12. dubna 2021. Výuky se mohou účastnit pouze žáci s negativním antigenním testem na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2. Týká se i všech zaměstnanců. Test je neinvazivní (v přední části nosní dutiny), je samoodběrový. Proběhne dvakrát týdně, v první den přítomnosti ve škole a opět 2 – 3 dny poté (standardně tedy pondělí a čtvrtek). Nebude-li žák přítomen v den termínu testování, provede se v den jeho příchodu do školy (při nástupu v úterý, středu a v pátek je proto nutno předem informovat třídního učitele). 

    Testování bude probíhat ve vyhrazených prostorách (tělocvična, vestibul, učebny). Před prvním testováním budou žáci poučeni, na správný odběr dohlížíme. Doporučujeme instruktážní video, které naleznete na informačním webu: https://testovani.edu.cz/jak-na-to-ve-skole 

    Postup:

    1. Vydezinfikujeme ruce.

    2. Rozbalíme balíček testovací sady.

    3. Stáhneme roušku, jednou tyčinkou jemně 5krát otočíme v jedné i druhé nosní dírce. Opět nasadíme roušku.

    4. Otevřeme vyhodnocovací kartu, vsuneme tyčinku do otvoru, odstraníme lepicí pásek.

    5. Učitelé nakapou 6 kapek roztoku.

    6. Tyčinkou otočíme dvakrát tam a zpět, kartu uzavřeme, slepíme. 

    7. 15 minut počkáme na výsledek. 

    Netestují se žáci, kteří:

    a) prodělali COVID-19 a od prokázání neuplynulo více než 90 dní (Nutno doložit potvrzením! Osobně třídním učitelům nebo na info@zsjakutska.cz)

    b) doloží negativní výsledek POC antigenního nebo RT-PCR testu mladšího 48 hodin ze zdravotnického zařízení (Osobně třídním učitelům nebo na info@zsjakutska.cz)

    c) jsou naočkovaní a uplynulo nejméně 14 dní od 2. dávky

    d) přicházejí pouze na individuální konzultaci

    Pozitivní výsledek antigenního testu v pondělí

    Povinnost školy: Kontaktovat zákonného zástupce žáka. Vystavit potvrzení o pozitivním výsledku s uvedením dne a času provedení testu. Izolovat žáka, který nemůže sám opustit školu a zajistit dohled (dle § 7 zákona č. 258/2000 Sb.)

    Povinnost žáka: Opustit samostatně školu (se souhlasem - formulář ke stažení ZDE pdf také na recepci školy). Pokud nemůže odejít, zůstat v izolační místnosti.

    Povinnost zákonného zástupce: Vyzvednout bez odkladu žáka nebo vyzvednutím pověřit jinou osobu. Informovat praktického lékaře. Doložit škole neprodleně výsledek ověřovacího RT-PCR testu.

    Pozitivní výsledek antigenního testu u žáka třídy či vyučujícího ve třídě ve čtvrtek (pokud byl předchozí dva dny přítomen)

    Všichni žáci třídy musí opustit školu (se souhlasem samostatně nebo s vyzvednutím - škola informuje). Třída přechází na distanční výuku až do zjištění výsledku konfirmačního RT-PCR testu žáka s pozitivním výsledkem preventivního antigenního testu. V případě, že RT-PCR test bude také pozitivní, škola kontaktuje hygienu a ta nařizuje karanténu pro všechny účastníky.

    Přítomnost rodiče při testování

    V případě rodičů žáků 1. – 3. tříd platí výjimka ze zákazu vstupu třetích osob do školy. S ohledem na organizační záležitosti a bezpečnost prosíme o uvážení nutnosti tohoto kroku. K dispozici budou další osoby, zejména paní vychovatelky, které s hladkým průběhem pomohou. V případě zájmu informujte předem třídního učitele. Pokud pověřujete asistencí jinou osobu, pak písemně a s jejím souhlasem.

    Žák (zákonný zástupce) odmítá testování

    Žák se v takovém případě nemůže osobně prezenční výuky účastnit. Na základě sdělení jeho rodičů je jeho absence automaticky omluvena. Přistupuje se k němu obdobně jako u nemocných žáků. Škola poskytuje přiměřenou podporu, nezajišťuje ale distanční výuku. 

     

    ŠKOLNÍ DRUŽINA

    V provozu pro žáky v prezenční výuce od 7.00 do 17.00 hod. Skupiny zůstávají stejné jako ve výuce. Ve dnech testování (pondělí/čtvrtek) ranní družina není v provozu!

     

    OSOBNÍ PŘÍTOMNOST DĚTÍ VYBRANÝCH ZAMĚSTNANECKÝCH SKUPIN

    Dle opatření MZDR (čj. MZDR 14600/2021-1/MIN/KAN ze dne 6. 4. 2021) se umožňuje osobní přítomnost také žákům 1. stupně, kteří jsou v rotaci na distanční formě výuky, pokud jejich zákonní zástupci prokazatelně doloží, že jsou zdravotníci, pedagogové, zaměstnanci bezpečnostních sborů, zaměstnanci orgánů ochrany veřejného zdraví, zaměstnanci uvedení v § 115 odst. 1 a další zaměstnanci v sociálních službách podle zákona č. 108/2006 Sb., zaměstnanci Úřadu práce ČR, zaměstnanci České správy sociálního zabezpečení a okresních správ sociálního zabezpečení, zaměstnanci Finanční správy ČR.

    Zájemce prosíme o kontaktování vedení školy, aby bylo možné sestavit žákovskou skupinu a domluvit se na podrobnostech docházky. Žádat lze i kdykoliv po 12. 4. 2021.

     

    ŠKOLNÍ JÍDELNA

    Od 12. 4. jsou žáci tříd na prezenčním vyučování automaticky přihlášení ke stravování, žáci tříd na distančním vyučování odhlášení, proto si obědy v případě zájmu znovu včas objednejte, případně odhlaste. Výdej jídla do vhodných přinesených jídlonosičů nebo našich menu boxů pro žáky v distanční výuce bude od 12. 4. 2021 probíhat přes výdejní okýnko, které je umístěno v jídelně z ulice Volyňská v čase 13.00 až 14.00 hod. (V případě dotazů kontaktujte vedoucí školní jídelny: Irena Benešová tel. 774 450 026)

     

    OŠETŘOVNÉ

    Ve dnech, kdy je výuka ve škole umožněna, nelze ošetřovné nárokovat. Nadále ale trvá ve dnech, kdy je nařízena distanční výuka. 

     

    Vchod u tělocvičny (vlevo od hlavního vchodu)

    Vchod z Volyňské ulice

  • Velikonoční prázdniny a plán návratu žáků

    Velikonoční prázdniny a plán návratu žáků

    Ve dnech 1. dubna až 5. dubna 2021 probíhají Velikonoční prázdniny. Distanční výuka se nekoná.

    Připravovaný návrat části žáků by měl nastat nejdříve 12. dubna 2021. Termín však není dosud oficiální.
    Podmínkou kromě dosud platných opatření bude také testování žáků i zaměstnanců školy.

    Bližší informace v této záležitosti zatím školy nemají. Zveřejníme je na tomto místě, až budou oficiálně dostupné.

    Počítá se s docházkou celých tříd 1. stupně ovšem rotačním způsobem (týden prezenčně/týden distančně).

    Střídat se bude

    sestava tříd 1. ročníku, 4. ročníku a 5. ročníku (bude zahajovat) 

    sestava tříd 2. ročníku a 3. ročníku (o týden později).

     

    Školní družina bude fungovat pro prezenčně vzdělávané žáky a při zachování třídních kolektivů.

     

    Žáci 2. stupně pokračují v distanční výuce. Umožněny budou pouze osobní konzultace do maximálního počtu 6 osob pro žáky z 9. ročníku a znevýhodněné žáky.

     

    Přejeme všem pěkné svátky a bezpečný návrat žáků do školy.

    Vedení ZŠ

  • Video ZŠ Jakutská (nejen pro budoucí prvňáčky)

    Video ZŠ Jakutská (nejen pro budoucí prvňáčky)

    Alespoň malé nahlédnutí do naší školy.

  • Všesportovní příměstský tábor

    Všesportovní příměstský tábor

    Léto 2021 - V areálu ZŠ Jakutská

Novinky

Kontakt

  • Základní škola, Praha 10, Jakutská 1210/2, příspěvková organizace
    Jakutská 1210/2, 100 00, Praha 10
  • +420 267 311 043 - centrála - OMLUVY ŽÁKŮ, kontakt na učitele
    +420 267 310 135 - ředitelka školy Ing. Sylva Taufmannová
    +420 267 311 044 - ekonomka školy Markéta Donátová
    +420 774 450 026 - vedoucí školní jídelny Irena Benešová